Ontsluiting ondergrondinformatie ProRail

ProRail heeft veel informatie over de bodem, zoals de ligging van kabels en leidingen, funderingsgegevens, de kwaliteit van de bodem, etc. De informatie is doorgaans relevant bij zowel planvorming als realisatie van projecten. Als informatie over de ondergrond niet adequaat meegenomen wordt, kunnen projecten vertragen, mis lopen of zelfs helemaal niet tot uitvoering komen met alle financiële consequenties en imagoproblemen van dien. Ondanks dit risico komt het voor dat de relevante informatie over de ondergrond niet op het juiste moment op de juiste wijze bij de juiste stakeholder terecht komt.

Het op slimme wijze ontsluiten, combineren en presenteren van informatie is dus een belangrijk item voor ProRail, omdat er veel winst (in termen van kwaliteit, efficiency, effectiviteit maar vooral ook in termen van het terugdringen van faalkosten) te behalen valt. Het verbeteren van de informatievoorziening van de ondergrond was daarom één van de pijlers in het Verbeterprogramma Ondergrondse Infra van ProRail.

Ambient heeft binnen dit programma een verkennende analyse uitgevoerd naar de vraag en het aanbod van ondergrondinformatie, advies gegeven over hoe de informatievoorziening verbeterd kan worden en een plan van aanpak geschreven om deze verbeteringen zowel technisch als procesmatig te implementeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

FaLang translation system by Faboba