Projectleider Ondergrond en Transitie Uitvoeringsprogramma Convenant Bodem en Ondergrond

In vervolg op het convenant Bodemontwikkeling en Aanpak Spoedlocaties is in 2015 het Convenant Bodem en Ondergrond (2016-2020) getekend. Het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen spreken af samen te werken aan een duurzaam en effici├źnt gebruik van bodem en ondergrond. Ook het bedrijfsleven participeert in het uitvoeringsprogramma. Dit betekent een transitie in het bodembeleid van saneren naar beheer. Bodemverontreiniging wordt geplaatst in de context van ruimtelijk gebruik. Gebruik van de ondergrond vraagt om ordening. In de vorige convenantsperiode is hard gewerkt aan beleidsontwikkeling. Nu staan we voor de taak dit beleid in praktijk te brengen.

Ambient is gevraagd deze transitie in bodembeleid te faciliteren. We werken aan geschikt instrumentarium en wetgeving (Rijksstructuurvisie Ondergrond) en aan organisatie- en competentie-ontwikkeling. Prikkelen, initiatieven ondersteunen en woorden (helpen) omzetten in daden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba