Afwegingssystematiek STRONG en grondwatergebruik provincie Noord-Brabant

Dit project bestaat uit twee onderdelen:

Afwegingssystematiek Structuurvisie Ondergrond

Het Rijk werkt samen met decentrale overheden aan de (Rijks) Structuurvisie Ondergrond. De focus ligt hierbij op mijnbouwactiviteiten en eventuele reserveringen van grondwater (als nationale reserves) voor de drinkwatervoorziening. Onderdeel van de Rijks Structuurvisie Ondergrond is een afwegingssystematiek, die helpt bij het inrichten van het proces en het stellen van de goede vragen.

Om de wisselwerking met regionaal beleid te duiden, heeft de provincie Noord-Brabant gediend als pilot. De provincie heeft Ambient gevraagd het proces te begeleiden om samen met het ministerie van IenM deze Afwegingssystematiek te ontwikkelen. Het resultaat is een proceshandleiding die zowel nationaal als regionaal toepasbaar is.

Afwegingskader Grondwatergebruik voor menselijke consumptie

De Provincie Noord-Brabant wil bovendien verkennen in hoeverre het mogelijk is om van een beschermingsgericht grondwaterbeheer over te stappen op een integraal grondwaterbeheer waarbij partijen ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid een bijdrage leveren. Focus van de provincie ligt daarbij op grondwatergebruik voor menselijke consumptie. In dit proces wordt de afwegingssystematiek STRONG toegepast.

Ambient verzorgt het proces om een beleidsontwikkelingsmodel voor de ondergrond te maken. Het proces start met de contouren voor een afwegingskader voor grondwatergebruik dat anticipeert op de grondgedachte van de omgevingswet. Het resultaat is een breed gedragen beleid met een intersectorale aanpak, eigen identiteit en herkenbaarheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba