Bestuursakkoord Water: uitwerking en implementatie afspraken bestuursakkoord water Vereniging Nederlandse Gemeenten
Voor de VNG heeft Ambient samen met een ambtelijk en bestuurlijk netwerk bij gemeenten gewerkt aan de uitwerking en implementatie van het Bestuursakkoord Water. Op interim basis vervulde Ambient de functie van senior beleidsmedewerker Water. Het traject kende twee fasen:

de totstandkoming van het Bestuursakkoord Water,
o de uitwerking van de deelonderwerpen Doelmatig Waterbeheer en implementatie / juridische verankering van de gemaakte afspraken.


De activiteiten waren gericht op de belangrijkste onderdelen van het traject doelmatig waterbeheer voor de VNG. Het gaat hierbij o.a. om de aanpak afvalwaterketen, kaderstelling, plannen en toezicht en het waterschapsbestuur. Voor meer informatie verwijzen we u naar het bestuursakkoord en een achtergrondartikel in het tijdschrift Water Governance.

In een interview met het Vakblad Riolering vertelde Gert Dekker over de doelmatigheidsverbetering in de afvalwaterketen. Het interview bestaat uit twee delen. Deel 1 is gepubliceerd in januari 2011, deel 2 in februari 2011.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..FaLang translation system by Faboba