Leren van de Benchmark Rioleringszorg
In november 2013 publiceerde Stichting RIONED het driejaarlijkse rapport ‘Riolering in Beeld’, een benchmark van de rioleringszorg voor alle gemeenten. Dit keer is naast een gemeentelijke rapport ook een regiorapport uitgebracht. In dit regiorapport zijn de gemeenten en het waterschap binnen de samenwerkingsregio op een aantal aspecten met elkaar vergeleken.

Ambient is gevraagd om voor de regio Flevoland (de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde en het Waterschap Zuiderzeeland) de benchmark en de regiorapportage te analyseren. Doel van deze analyse was het bepalen van een haalbare financiële doelstelling voor de regio. Hiervoor heeft Ambient onder andere aanvullende analyses gedaan op basis van de benchmarkgegevens, opvallende verschillen in beeld gebracht en vergelijkbare opgaven zichtbaar gemaakt (o.a. geplande vervangings- en verbeterinvesteringen). Op basis van deze analyses hebben de partijen onder leiding van Ambient het gesprek over de verschillen gevoerd, waarmee zij inzicht hebben gekregen in de werkwijze van de andere gemeenten. De analyse en verdieping hebben geleid tot de kwantificering van mogelijke besparingen door ‘slimmer’ te investeren en te beheren. Hieraan is invulling gegeven door op onderdelen de beheertaken gezamenlijk uit te voeren en elkaars ‘best practices’ over te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

FaLang translation system by Faboba