Gebiedsgericht Grondwater Beheer

De provincie Noord-Brabant heeft Ambient gevraagd om een bestuurlijke dialoog te faciliteren over Gebiedsgericht Grondwater Beheer (GGB). Tijdens de bestuurlijke sessie Gebiedsgericht Grondwater Beheer (GGB) van 2 maart 2015 hebben de bestuurders de ambitie uitgesproken om GGB efficiƫnt en effectief in te zetten in zowel het landelijke (diffuse verontreinigingen) als het stedelijk (puntverontreinigingen) gebied in Noord-Brabant om op basis daarvan de grondwaterkwaliteit nu en in de toekomst op het gewenste niveau te borgen.

Naar aanleiding daarvan heeft Ambient in nauwe samenwerking en overleg met de relevante stakeholders bepaald op welke wijze partijen GGB in willen zetten in het landelijke en het stedelijke gebied. Hierbij is gebleken dat parttijen graag proefprojecten op willen zetten om GGB gebiedsgericht toe te passen in het landelijke gebied en te onderzoeken op welke wijze successen behaald kunnen worden. Daarnaast is de ambitie geformuleerd om het aantal GGB-projecten in het stedelijke gebied te verdubbelen. In het verlengde daarvan is er behoefte aan instrumentarium (juridisch, financieel, procedureel, governance) om GGB efficiƫnt en effectief in te zetten. Bovenstaande ambities zijn door Ambient in nauwe samenwerking met de betrokken partners vervolgens uitgewerkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FaLang translation system by Faboba