Impactproject ‘Samen met verzekeraars naar een regenbestendige stad’

Amsterdam Rainproof is samen met TU Delft, Achmea en Waternet een project gestart gericht op schade-informatie bij een specifieke wolkbreuk in Amsterdam en mogelijke prikkels voor eigenaren van gebouwen, verzekeraars, de gemeente en het waterschap om preventief te handelen, wateroverlast te verminderen en het woongenot te vergroten. Op verzoek van het ministerie van I&M en Waternet begeleidt Ambient het impactproject. In het impactproject worden de werelden van een verzekeraar, onderzoeker, gemeente en waterschap bij elkaar gebracht. De doelstelling van het impactproject is kort samengevat:

  • Inzichtelijk maken op welke manier(en) betrokken partijen kunnen anticiperen op een wolkbreuk om waterschade te verminderen en het woongenot te vergroten.
  • Op basis van een concreet praktijkvoorbeeld analyseren hoe de schade-informatie van verschillende bronnen zich verhoudt tot de werkelijk geleden schade.
  • Het ontwikkelen van handelingsperspectieven op basis van deze analyse in de vorm van mogelijke prikkels (incentives) voor betrokkenen en de wijze van het inwinnen en de uitwisseling van relevante informatie over schade en wateroverlast.

Het project wordt ondersteund door het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie. De voorbeeldwerking van het project en de leerpunten voor andere partijen/regio’s zijn voor het stimuleringsprogramma Ruimtelijke Adaptatie belangrijk.

Bij vragen en opmerkingen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FaLang translation system by Faboba