Uitwerking en evaluatie amendement drugsdumpingen

Op 30 oktober 2014 is het amendement cofinanciering opruiming drugsafval vastgesteld door de Tweede Kamer. Met dit amendement is er voor 2015, 2016 en 2017 jaarlijks een bedrag van 1 mln. gereserveerd voor cofinanciering om dumpingen van drugsafval op te ruimen. De provincie Noord-Brabant (als grootste probleemhebber) en het ministerie van IenM (als verantwoordelijke voor de uitvoering van het amendement) hebben Ambient gevraagd dit amendement verder in te regelen op een dusdanige wijze dat uitvoering op efficiënte, effectieve en vooral ook op een door partijen gedragen wijze plaatsvindt. De realisatie hiervan impliceerde de volgende werkzaamheden:

  • Het uitvoeren van een inventarisatie (op provinciaal niveau) naar drugsdumpingen.
  • Het opstellen en door de betrokken stakeholders laten vaststellen van een verdeelsleutel om de gelden over te maken aan de provincies.
  • Het opstellen van een convenant om afspraken tussen partijen (het ministerie van IenM en de provincies) op hoofdlijn vast te leggen.
  • Het optuigen van een gedragen richtlijn om tot toekenning en uitkering van middelen over te gaan.
  • Het inrichten van de governance om de zaken efficiënt en effectief uit te voeren.

 

De betrokken partijen hebben het convenant in december 2015 getekend. Eén van de afspraken uit het convenant is een evaluatie van de uitvoering van het convenant en de bijbehorende subsidieregeling. De Provincie Noord-Brabant heeft Ambient gevraagd deze evaluatie uit te voeren.

Bij vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FaLang translation system by Faboba