Gezamenlijke investeringsprogrammering (afval)waterketen
 
De regionale uitwerking van het bestuursakkoord water (BAW) is in volle gang. Gemeenten, waterschappen en waterbedrijven werken in regionaal verband samen om de doelstellingen van het BAW te realiseren. Het gaat hierbij om doelstellingen op het gebied van kostenbesparing, het verminderen van de kwetsbaarheid van het beheer en de verhogen van de kwaliteit (professionaliteit) en het innovatievermogen.
 
Een belangrijk onderdeel van regionale uitwerking van het BAW is het afstemmen en gezamenlijk uitwerken van een investeringsprogramma. De Unie van Waterschappen (UvW), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en VEWIN vragen aandacht voor deze investeringsprogramma’s in de tweede helft van de periode van het bestuursakkoord (2011-2020).
 
Op verzoek van UvW, VNG en VEWIN werkt Ambient een handreiking uit voor een gezamenlijke investeringsprogrammering. In de handreiking komen voorbeelden aan bod van verschillende regio’s en wordt toegelicht wat een gezamenlijk investeringsprogramma kan zijn, welke onderdelen deze kan bevatten en hoe het tot stand komt. De handreiking wordt uitgewerkt samen met een projectteam en een klankbordgroep bestaande uit vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen en waterbedrijven.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FaLang translation system by Faboba