Handreiking waterbeheer en cultuurhistorie - SIKB


De wateren in Nederland kenmerken zich door eeuwenlang gebruik voor transport, landbouw, energieopwekking, om droogte te voorkomen of juist om land droog te houden. Dit historische gebruik is voor een deel zichtbaar in het landschap en voor een groot deel onzichtbaar, omdat het onder water of onder de grond zit. De waterbeheerder krijgt regelmatig te maken met cultuurhistorie tijdens het uitvoeren van projecten of onderhoudswerkzaamheden. Cultuurhistorie, in de vorm van archeologie, monumenten en cultuurlandschappen, is daarmee een belangrijk aspect om rekening mee te houden voor een waterbeheerder. Maar hoe doe je dat en wat levert het op?
 

Ambient is door SIKB gevraagd een handreiking waterbeheer en cultuurhistorie op te stellen voor waterbeheerders. Deze handreiking biedt duidelijke handvatten voor de waterbeheerder om cultuurhistorie (vroegtijdig) te betrekken in projecten en onderhoudswerkzaamheden. Daarmee voldoen waterbeheerders enerzijds aan wet- en regelgeving, anderzijds kunnen kansen voor meer ruimtelijke kwaliteit worden benut of verhoogde projectkosten en projectvertraging worden voorkomen.

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba