Visie op de afvalwaterketen Olburgen 2030

De gemeenten Rheden, Bronckhorst, Doesburg en waterschap Rijn en IJssel werken samen bij de uitvoering van de beheertaken in de afvalwaterketen. Gezamenlijk hebben zij een afvalwaterakkoord gesloten. Eén van de afspraken hieruit is het ontwikkelen en opstellen van een gezamenlijke visie voor de afvalwaterketen met een doorkijk tot 2030.

De samenwerkende partijen hebben Ambient gevraagd deze visie op te stellen. De aanpak van Ambient richtte zich op een brede inventarisatie bij alle partijen, in verschillende sectoren van de organisaties. Hierbij was uitgebreide aandacht voor de trends en ontwikkelingen in het stedelijk waterbeheer en de afvalwaterketen met betrekking tot klimaatverandering, technologische en sociaal demografische ontwikkelingen, de veranderende rol van de overheid en de komst van de omgevingswet. Samen met deze betrokkenen zijn de prioriteiten in de tijd bepaald, waarmee een visie op de afvalwaterketen voor de korte én lange termijn tot stand is gekomen. Het visiedocument dient nu als basis voor een gezamenlijk afvalwaterketenplan van de planperiode 2017-2021.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba