Kennisprogramma Klimaat, Water en Bodemdaling, STOWA

Nederland staat voor grote opgaven op het gebied van klimaat, (zoet) water en ruimtelijke inrichting. De bodem en ondergrond, waarvan het gebruik intensiveert, spelen in deze opgave een betekenisvolle rol, zowel in het voorkomen als het oplossen van uitdagingen. In economisch vitale delen van Nederland speelt bodemdaling en hier zijn de opgaven groter, complexer en urgenter. De opgaven in gebieden met bodemdaling spelen op het gebied van landgebruik, gebouwen en infrastructuur, economische vitaliteit, klimaatbestendigheid, landbouw en gezondheid.
 
Uit de opgaven rondom bodemdaling komt het kennisprogramma Klimaat, Water en Bodemdaling voort, dat in oktober 2016 van start is gegaan. Met dit kennisprogramma wordt uitwerking gegeven aan de ambitie van een aantal regionale partijen, waaronder STOWA, om tot een nationaal kennisprogramma bodemdaling te komen. Ambient is namens STOWA verantwoordelijk om uitvoering te geven aan het eerste jaar van het kennisprogramma, dat zich richt op kennisdelen en ontsluiten van kennis over hoe om te gaan met bodemdaling, door verschillende kennisprojecten te koppelen aan elkaar op gebied van stedelijke problematiek, maar ook de opgaven in het landelijk gebied.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba