Rekenkameronderzoek samenwerking afvalwaterketen Amstel, Gooi en Vecht

Op verzoek van het Algemeen Bestuur van waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) doet haar Rekenkamercommissie onderzoek naar de samenwerking met gemeenten in het regionale samenwerkingsverband BOWA. Het algemeen bestuur wil meer zicht in de doelen en resultaten van deze samenwerking. Een belangrijke aanleiding voor het waterschap is het Bestuursakkoord ‘Waterbewust’ dat stedelijk waterbeheer als belangrijk speerpunt benoemt en daarmee ook de samenwerking met gemeenten.
 
Het onderzoek richt zich op de volgende vragen:
a. Wat is het doel van BOWA, welke onderwerpen vallen onder BOWA en welke doelen moeten in 2020 zijn gerealiseerd?
b. In hoeverre worden de beoogde doelen van AGV gerealiseerd?
c. Welke sturingsinstrumenten zijn er, hoe worden deze ingezet en in hoeverre kan AGV (DB en AB) sturen?
 
In samenwerking met adviesbureau Welldra voert Ambient het rekenkameronderzoek uit. Het onderzoek kent een ex post (terugkijken) en ex ante (vooruitkijken) deel. In het ex ante deel van onderzoek wordt verkend op welke wijze de thema’s klimaatadaptatie, waterkwaliteit en de implementatie van de Omgevingswet in de regionale samenwerking een plek kunnen krijgen. Op basis van het onderzoek kan het algemeen bestuur haar kaderstellende rol over de gewenste ontwikkelrichting van het BOWA invullen en aanscherpen.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba