Landelijke inventarisatie voortgang en resultaat samenwerking afvalwaterketen
 
De Unie van Waterschappen (UvW), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en VEWIN ondersteunen waterschappen, gemeenten en waterbedrijven bij de uitwerking van het bestuursakkoord water, onderdeel waterketen. Onderdeel van deze ondersteuning is een periodieke inventarisatie van de voortgang en het resultaat van het regionale uitwerkingsproces. Op verzoek van UvW, VNG en VEWIN voert Ambient elk jaar een inventarisatie uit.
 
De doelstelling van de inventarisatie is het in beeld brengen van de voortgang en het resultaat van het uitwerkingsproces. Hierbij gaat het om de doelrealisatie op het gebied van kostenbesparing, het verminderen van de kwetsbaarheid van het beheer en het verhogen van de kwaliteit (professionaliteit) en het innovatievermogen.
 
De ambitie van de UvW, VNG en VEWIN is hierbij tweeledig:
  • Het zichtbaar maken van de voortgang en het resultaat voor de politiek-bestuurlijke omgeving (o.a. Tweede Kamer, ministerie, stuurgroep Water, lobbyorganisaties ed.).
  • Het zichtbaar maken koplopers (inspiratie) en achterblijvers (prikkels) van gemeenten en waterschappen.
 
Het resultaat van het project is een factsheet over de voortgang en het resultaat van het uitwerkingsproces in de (afval)waterketen. De factsheet vormt een bijlage bij de ledenbrieven die UvW, VNG en VEWIN over het uitwerkingsproces versturen aan waterschappen, gemeenten en waterbedrijven.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FaLang translation system by Faboba