Programmamanagement Informatiehuis Bodem en Ondergrond
 
De Omgevingswet (Ow) is de basis voor het nieuwe stelsel van regelgeving voor de fysieke leefomgeving. Het stelsel van de Ow bundelt de wet- en regelgeving over ruimte, bouwen en wonen, infrastructuur, water, bodem, natuur en milieu. Goede (beschikbare, bruikbare en bestendige) informatie over fysieke leefomgeving is cruciaal voor een goede uitvoering van de Ow, waarmee digitalisering één van de belangrijkste instrumenten bij de implementatie van de Ow is. Daarom wordt het Digital Stelsel Omgevingswet (DSO) ontwikkeld. Informatiehuizen zorgen als onderdeel van het DSO voor beschikbare, bruikbare en bestendige informatie waardoor gebruikers (binnen en buiten de overheid) hun rol bij de uitvoering van het beleid voor de fysieke leefomgeving eenvoudig en beter kunnen vervullen. De rol van de informatiehuizen is hierbij het produceren van die informatieproducten en het via de centrale infrastructuur en gebruikersvoorzieningen van het DSO ontsluiten daarvan.
 
Om een weloverwogen besluit te nemen over de ontwikkeling van het DSO en de informatiehuizen daarbinnen, dient een aantal witte vlekken en issues eind 2017 geduid c.q. ingevuld te zijn. Deze witte vlekken en issues hebben zowel betrekking op het DSO in meer algemene zin (zoals het invullen van aansluitvoorwaarden en het ontwikkelen van algemeen toepasbare methodieken) als op de individuele informatiehuizen (zoals het definiëren van informatieproducten, het uitvoeren van een nulmeting en het opstellen van een businesscase). Uiteindelijk dient op basis van de aangeleverde informatie (op DSO-niveau en op individueel ‘huisniveau’) een bestuurlijk besluit genomen te worden of en zo ja, het DSO en welke Informatiehuizen daarbinnen, gerealiseerd gaan worden. RWS heeft Ambient gevraagd bovenstaand traject te faciliteren voor het Informatiehuis Bodem en Ondergrond.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
FaLang translation system by Faboba