Praktijkondersteuning Omgevingswet 

Ten aanzien van water heeft de Provincie taken op basis van Europese en nationale wetgeving, zoals de Kaderrichtlijn Water, Richtlijn Overstromingsrisico’s en de Waterwet. Op grond van de Waterwet is de provincie verantwoordelijk voor het strategische beleid over grondwater. Het grondwaterbeschermingsbeleid is op dit moment vastgelegd in de Provinciale Milieuverordening en Verordening Ruimte. In de praktijk is gebleken dat voor goede bescherming van de grondwatervoorraden voor drinkwatervoorzieningen goede ruimtelijke doorwerking van groot belang is.
 
Om in de toekomst het grondwater voldoende te beschermen is het belangrijk om het beleid en uitgangspunten van de provincie vast te leggen in de nieuwe instrumenten van de Omgevingswet. Provincie Noord-Brabant heeft Ambient gevraagd een verkenning uit te voeren naar de mogelijkheden van deze instrumenten, zodat het grondwaterbeschermingsbeleid kan worden opgenomen in Provinciale omgevingsverordening, waarbij de huidige knelpunten tussen de uitvoering van het provinciale en gemeentelijke beleid worden weggenomen. De verkenning wordt uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Tilburg en Brabant Water.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


 

 

FaLang translation system by Faboba