Kwartiermaker programma klimaatadaptatie 

 
Het bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) heeft in lijn met het aanstaande Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie besloten om het thema klimaatadaptatie tot één van de prioriteiten te verheffen.
Voor het realiseren van de ambitie van het bestuur is regionale en lokale samenwerking met gebiedspartners een belangrijke voorwaarde en succesfactor. Het bestuur wil samen met regionale en lokale gebiedspartners een doorbraak realiseren en steden, dorpen en het buitengebied in het beheersgebied van het waterschap klimaatbestendig(er) inrichten. Thema’s die hierbij tenminste worden onderscheiden, zijn: voorkomen van (schade door) wateroverlast bij extreme buien (wolkbreuk), langdurige perioden van neerslag en periode van droogte en toenemende verzilting, het waterrobuust maken van vitale en kwetsbare infrastructuur en het toepassen van het concept van meerlaagse veiligheid. Ambient is gevraagd zich te richten op het ‘kwartier maken’ van een integraal programma klimaatadaptatie binnen heel Waternet, de uitvoeringsorganisatie van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het gaat hierbij o.a. om:
  • Het uitwikkelen van een gedragen en samenhangende visie op klimaatadaptatie (incl. ambities, rollen/taken, gebiedspartners e.d.).
  • Het opstellen en doorvoeren van een gedragen organisatieadvies over het verbinden en versterken van lopende programma’s binnen Waternet, bemensen programmaorganisatie, veranderopgave (responsiviteit, flexibiliteit, tempo/integraliteit adviezen).
  • Regie voeren over het lopende programma (AGV Klimaatbestendig) en advisering richting directie en bestuur.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


FaLang translation system by Faboba