Praktijkondersteuning Omgevingswet 

 
Provincie Noord-Brabant en Waterschap De Dommel hebben de wens om het grondgebruik aan te passen aan de mogelijkheden binnen het watersysteem, vanuit de gedachte van het voorkomen van (maatschappelijke) schade en het streven naar een duurzaam watersysteem. Dit betekent dat er in natte gebieden waterbestendige gewassen geteeld worden, die niet beperkt worden door een tijdelijke hogere grondwaterstand, en in droge gebieden juist droogtebestendige gewassen, zodat beregening met grondwater niet of in mindere mate nodig is.
 
Provincie Noord-Brabant heeft Ambient de opdracht gegeven om de mogelijkheden te verkennen, die de instrumenten van de Omgevingswet bieden. Ambient heeft gesprekken gevoerd met medewerkers van Provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en de ZLTO om te inventariseren wat er wel in niet wenselijk is in relatie tot het sturen op grondgebruik. Vervolgens zijn de mogelijkheden van de instrumenten van de Omgevingswet beschreven in relatie tot het sturen op grondgebruik. Hierbij is uitgebreide aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering voor het watersysteem en het grondgebruik en de sturingsrol van overheden om samen met agrarisch ondernemers te komen tot grondgebruik in relatie tot een duurzaam watersysteem. Het beoogde resultaat is een eerste verkenning naar de mogelijkheden van de instrumenten van de Omgevingswet van provincie en waterschap ten behoeve van het sturen op grondgebruik in relatie tot een duurzaam watersysteem.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 


FaLang translation system by Faboba