Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling (NKB) 

 
Bodemdaling in slappe bodems kent diverse oorzaken, zoals zetting, klink en oxidatie van veen als gevolg van ontwatering voor de landbouw. De daling van het maaiveld en het peil heeft verschillende gevolgen, waaronder verdroging in natuurgebieden, toenemende kwel in landbouwpolders, funderingsschade, verzakking van en scheurvorming in wegen, schade aan riolering, hogere uitstoot van CO2, instabiliteit van waterlopen en veenkades, versterkte emissie van stikstof, fosfaat en sulfaat naar het oppervlakte- en grondwater, afname van biodiversiteit, vermindering van waterbergend vermogen van de bodem en verlies van recreatieve waarde.
 
In oktober 2016 is het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling (voorheen kennisprogramma Klimaat, Water en Bodemdaling (KWB)) van start gegaan. Nu projecten en initiatieven rondom bodemdaling een grote vlucht hebben genomen, wordt met het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling gewerkt aan het verbinden, versterken en ontwikkelen van kennis. Ambient is namens de STOWA verantwoordelijk om uitvoering te geven aan het NKB.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 


FaLang translation system by Faboba