Project Omgevingswet Provincie Noord-Brabant 

Dynamisch informatiebeheer en -overdracht
Er is veel informatie over bodem, grondwater en ondergrond aanwezig bij de diverse decentrale overheden en andere organisaties. De Omgevingswet maakt dat veel informatie die nu bij provincies aanwezig is, gebruikt moet gaan worden door gemeenten en waterschappen. Vanuit het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) worden er Informatieproducten opgetuigd. Deze producten verrijken data tot informatie waar de eindgebruiker iets mee kan. Daarnaast gaat het DSO in op de samenwerking tussen het DSO en de overheden. Het DSO gaat niet in op de samenwerking tussen de diverse decentrale overheden sec en de decentrale overheden en andere informatiehouders. Deze partijen hebben echter zowel vanuit de rol van bronhouder, initiatiefnemer of vergunningverlener, behoefte aan goede afspraken over samenwerking op het gebied van beheer en overdracht van informatie.
 
In opdracht van het Uitvoeringsprogramma Bodem en Ondergrond voert Ambient, samen met Provincie Noord-Brabant en enkele Noord-Brabantse gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen het project ‘Dynamisch informatiebeheer en -overdracht’ uit. Het doel van het project is het inzichtelijk krijgen en het beschrijven van de diverse vormen van samenwerking tussen decentrale overheden, alsmede tussen decentrale overheden en andere partijen op het gebied van het beheren en overdragen van informatie op het gebied van bodem, grondwater en ondergrond. Daarnaast beschrijft Ambient best practices om de samenwerking tussen de diverse partijen te optimaliseren.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 


FaLang translation system by Faboba