Waternet/gemeentelijke omgevingsvisie 

De gemeenten in het beheergebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werken de komende jaren aan de (verplichte) gemeentelijke omgevingsvisies. Dit zal ook van invloed zijn op het werk van het waterschap. Het gaat niet zo zeer om het toetsen van voorgenomen ruimtelijke plannen aan beleid en eigen regelgeving (KEUR), maar juist om het gezamenlijk met de gemeente ontwikkelen van integraal langetermijnbeleid voor de fysieke leefomgeving. Het langetermijnbeleid kan van grote invloed zijn op de thema’s waterkwaliteit, wateroverlast en droogte.
 
Stichting Waternet heeft Ambient gevraagd om bij de genoemde ontwikkeling van de organisatie ondersteuning te bieden. De ondersteuning richt zich op de trajecten van de gemeentelijke omgevingsvisies. Hierbij is de dialoog gestart met:
  • de medewerkers water en riolering bij de gemeenten;
  • de mensen bij gemeenten die een leidende rol hebben bij de omgevingsvisies.
 
Ambient initieert samen met een aantal medewerkers de dialoog met gemeenten over de omgevingsvisie, coacht een aantal medewerkers en begeleidt de daaruit volgende ambtelijke en bestuurlijke dialoog.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 


FaLang translation system by Faboba