Watertakenplan Berkelland

 
De gemeente Berkelland en Waterschap Rijn en IJssel werken samen bij de uitvoering van de beheertaken in de afvalwaterketen (riool- en zuiveringsbeheer) en het stedelijk en regionaal watersysteem. Begin 2018 heeft Ambient voor gemeente Berkelland en Waterschap Rijn en IJssel een gezamenlijke Watervisie 2030 uitgewerkt. Vervolgens hebben de samenwerkende partijen Ambient en Sweco gevraagd voor de uitwerking van de watervisie in een gezamenlijk watertakenplan.
 
De watervisie richt zich op de belangrijkste doelstellingen en leidende principes van de verschillende aspecten van het stedelijk en regionaal waterbeheer. Het watertakenplan bevat de uitwerking van de watervisie in de vorm van concrete maatregelen die bijdragen aan de geformuleerde doelen. Om tot een breed gedragen watertakenplan te komen heeft Ambient in samenwerking met Sweco een aantal werksessies georganiseerd met medewerkers van verschillende afdelingen van de gemeente en het waterschap, o.a. over het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering, het verbeteren van de waterkwaliteit en het implementeren van risicogestuurd beheer.
 
Naast de inbreng van de interne organisaties heeft Ambient ook gebiedspartners betrokken bij de ontwikkeling van het watertakenplan. Er zijn gesprekken gevoerd met natuurorganisaties, de woningcorporatie en met Vitens. De inbreng van deze partijen heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het watertakenplan. Samen met de betrokkenen zijn maatregelen in de tijd geformuleerd, waarmee gedurende de planperiode van het watertakenplan wordt gewerkt aan de doelen uit de watervisie. Vanaf september 2018 vinden de bestuurlijke consultatie en de vaststellingsprocedure met de Gemeenteraad en het Algemeen Bestuur van het waterschap plaats.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

FaLang translation system by Faboba