Watergovernance en dynamisch waterbeheer
Het Water Governance Centre is een netwerkorganisatie die de rol van watergovernance bij watervraagstukken versterkt. De projecten richten zich met name op de definitiefase van complexe vraagstukken. In het project Dynamisch Waterbeheer, zijn Rijkswaterstaat en regionale waterbeheerders bezig antwoord te geven op de vraag hoe regionale waterstromen en het hoofdwatersysteem optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd in tijden van extreem natte en extreem droge situaties.
 
Een van de pilots richt zich op Oost-Brabant (Waterschap De Dommel, Waterschap Aa en Maas, Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant), en richt zich vooral de governance-aspecten van het vraagstuk. Hoe stem je optimaal af, wat betekent dit voor verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden, hoe regel je de afspraken financieel, juridisch en organisatorisch? Samen met het Water Governance Centre beantwoordt Ambient de vraag welke governance-aspecten in deze pilot van belang zijn, en hoe deze vraagstukken het best beantwoord kunnen worden. De uitkomsten worden gepresenteerd in een bestuurlijk overleg in juni 2013.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FaLang translation system by Faboba