Emilie Buist

Adviseur

Blijf nieuwsgierig, blijf nieuwe dingen proberen, blijf leren.

Dit betekent Emilie voor uw organisatie
Emilie is een breed georiënteerde adviseur. Zij is voor Ambient werkzaam op het gebied van (stedelijk) water en klimaat. Met zowel haar technische als sociaal georiënteerde achtergrond, weet Emilie complexe vraagstukken snel te doorgronden en te verbinden aan de bredere context. Emilie is goed in procesbegeleiding en is resultaatgericht. Ze helpt u graag bij uw opgaven.

Manier van werken
Als adviseur bewaakt Emilie de structuur en het overzicht en stuurt aan op resultaat. Ze is een verbinder, zowel tussen verschillende stakeholders als verschillende thematieken. Ze is analytisch sterk en heeft een grote intrinsieke motivatie en leergierigheid, waardoor ze zich de scope van nieuwe projecten snel eigen maakt.

Ervaring
Door haar dubbele master, in zowel Civiele techniek (watermanagement) en Wetenschapscommunicatie is Emilie inhoudelijk sterk en breed onderlegd. Zij is in staat zelfstandig te werken, maar is ook vaardig in teamverband. In de afgelopen jaren heeft ze zich ontwikkeld als project- en procesbegeleider op het gebied van innovatie in de waterwereld bij het VPdelta- programma. Daar heeft ze met veel verschillende stakeholders gewerkt aan vernieuwing in de sector water en klimaatadaptatie, en heeft toen veel meegekregen van de actuele uitdagingen in de sector. Ze deed ervaring op met het onderhouden van ‘learning communities’, het organiseren en begeleiden van workshops en projectbeheersing. Middels haar eigen eenmansbedrijf op het gebied van media in de watersector, heeft ze enige tijd gewerkt met de productie van tekst, video en podcast. Daardoor is ze vaardig geworden in het selecteren en weergeven van relevante informatie.